2. 新着情報
  3. 【終了】 2018年10月18日(木) 2018年度第2回RINDAS-KINDAS共催国際セミナー "Social, Economic and Security Issues of a Single Dalit Woman in India: From My Own Experiences" [共催:京都大学南アジア・インド洋世界研究会]

お知らせ 2018/10/17

【日時】2018年10月18日(木) 16:00~17:30
【場所】京都大学 吉田キャンパス本部構内 総合研究2号館4階 第一講義室(AA401)

アクセス:http://www.kyoto-u.ac.jp/ja/access/campus/yoshida/map6r_y/
(上記ページ地図中、34番の建物です)

【報告者】Dr. Anju Gurawa (Assistant Professor, Department of English, University of Delhi)

【題目】Social, Economic and Security Issues of a Single Dalit Woman in India: From My Own Experiences

【言語】英語

【要旨】
Being a woman from Dalit community, I have gone through a lot of rough phases in my life. It is nothing easy for a woman, especially being from a Dalit community and also from a backward area of Rajasthan. My schooling was in village with Hindi medium and it was a big challenge to continue my studies. Studying, passing grades promoted me to the next stage but still I had no knowledge of what was going on in my life. Finally a lot many happened as the family was poor, no access to many resources and information, but the final blow came when I was pursuing MA in English, M Phil and then B Ed but had nowhere to go. Cooking for my family and then the big turn came. Now as a mother of 4-year-old baby, as a professor at the University, as a hostel resident tutor in DU Hostel, and a lot more. This is not only the reality of mine but of a lot many more women. I would see the reality through society, family, economy, and social security. Let me share my experiences with you.

【連絡先】KINDAS事務局 Eメール:indas_office[at]asafas.kyoto-u.ac.jp
(ご連絡の際は[at]を@に置き換えてご送信ください)